RTTI methode Docentplus

POLARIS is de nieuwe RTTI-methode natuurkunde voor leerjaar 3 voor havo en vwo/gymnasium. De theorie is kernachtig geschreven en legt de focus op de natuurkundige concepten. De concepten worden compact en helder uitgelegd met relevante, uitgewerkte voorbeelden en functionele afbeeldingen. POLARIS heeft een zeer acceptabele verkoopprijs. POLARIS sluit aan bij het onderwijs zoals dat op uw school wordt gegeven. U kunt aan de slag met boeken, u kunt volledig digitaal werken of u werkt met een combinatie van beide

POLARIS natuurkunde | kenmerken

  • focus op de kern van het vak
  • échte natuurkunde
  • per paragraaf een PowerPoint om de les te verrijken en zelf vorm te geven
  • doelgerichte practica met 2 varianten
  • een volledig RTTI-gecertificeerde methode
  • de lesstof is leerdoel gestuurd
  • inhoud, organisatie, didactiek en vormgeving afgestemd op gymnasium/vwo+
  • met interactieve oefenomgeving
Prijs per jaar

* prijs o.b.v. intern boekenfonds bij afschrijving over 4 jaar

POLARIS natuurkunde | STRUCTUUR

POLARIS Natuurkunde is zeer gestructureerd opgebouwd. Iedere paragraaf bestaat uit twee pagina’s theorie, twee pagina’s oefenen en twee pagina’s toepassen of ontdekken. Een belangrijk uitgangspunt is dat de leerdoelen nauwkeurig zijn gekoppeld aan de paragrafen en daarmee ook aan de lessen. Iedere paragraaf start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelencheck op vier cognitieve niveaus (RTTI). Het verschil tussen de streams zit voornamelijk in de moeilijkheid en opbouw van de opdrachten en in de gekozen contexten. Bij elke paragraaf zijn één of twee practica beschikbaar die het leerdoel ondersteunen.

POLARIS natuurkunde 3 havo

Een belangrijk uitgangspunt is dat de leerdoelen nauwkeurig zijn gekoppeld aan de paragrafen en daarmee ook aan de lessen.

De behandelde theorie in de paragraaf staat ten dienste van het leerdoel. In de
theorie worden de concepten op een kernachtige manier uitgelegd.

Bij elke paragraaf zijn één of twee practica beschikbaar die het leerdoel ondersteunen. Van bijna ieder practicum zijn er werkbladen in twee varianten, een inductieve en deductieve variant. Deze staan online, maar zijn ook in het practicum werkbladenboek beschikbaar.

Voordat POLARIS gymnasium/vwo+ op de markt wordt gebracht, wordt de methode uitgebreid getest bij verschillende scholengemeenschappen. Op basis van deze praktijkervaring wordt POLARIS gymnasium/vwo+ verder geperfectioneerd.

POLARIS natuurkunde | DIGITAAL AANBOD VOOR LEERLINGEN

Lesmethode Nederlands gymnasium | Bekijk nu KERN Nederlands

POLARIS Natuurkunde voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod voor leerlingen. Er zijn twee verschillende licenties beschikbaar: de aanvullende licentie (voor gebruik naast het leeropdrachtenboek) en de boekvervangende licentie. In beide licenties zitten de uitlegvideo’s en een ruim aanbod aan interactieve oefeningen met directe feedback. Al deze onderdelen zijn eenvoudig en intuïtief bedienbaar. Ze bieden de leerlingen de mogelijkheid om in eigen tempo en naar eigen behoefte met de stof aan de slag te gaan. De boekvervangende licentie bevat daarnaast ook nog het digitale leeropdrachtenboek.

Bij alle paragrafen van POLARIS Natuurkunde is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo’s geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video’s, worden aangeboden in het docentenmateriaal, zodat u ze ook zelf kunt gebruiken en naar eigen voorkeur kunt aanpassen.

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden drills aangeboden. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen. Per paragraaf is er één drill beschikbaar om het lesdoel te toetsen.

POLARIS natuurkunde | DIGITAAL AANBOD VOOR DOCENTEN

POLARIS Natuurkunde biedt gratis docentenmateriaal: per paragraaf een PowerPoint met uitleg van de kernbegrippen uit de paragraaf, uitwerkingen van de opdrachten, werkbladen bij de practica en per hoofdstuk twee RTTI gecertificeerde toetsen. De PowerPoints bevatten daarnaast animaties, formatieve toetsvragen en uitgewerkte opdrachten.

Docenten die werken met de lesmethode, kunnen een docentlicentie rechtstreeks bij de educatief adviseurs bestellen. De docentlicenties zijn gratis. U kiest voor een aanvullende docentlicentie als uw leerlingen de aanvullende licentie gebruiken. Of u kiest voor de boekvervangende docentlicentie als uw leerlingen met de boekvervangende licentie werken. De docentlicenties geven toegang tot het docentenmateriaal en het aanvullende of het boekvervangende digitale lesmateriaal.

POLARIS natuurkunde | AANBOD

U kunt werken met het leeropdrachtenboek, het practicum werkbladenboek én de aanvullende licentie of werken met de boekvervangende licentie inclusief het digitale boek. De licentie is geschikt voor praktisch alle devices.

 

NATUURKUNDE HAVO 3

LEERBOEK ISBN 9789492862709 POLARIS Natuurkunde leeropdrachtenboek havo 3  beschikbaar € 51,50
PRACTICUM ISBN 9789492862716 POLARIS Natuurkunde practicum werkbladenboek havo 3 01-09-2020 € 7,95
LICENTIE ISBN 9789492862815 POLARIS Natuurkunde licentie aanvullend havo 3 01-08-2020 € 6,95
LICENTIE ISBN 9789492862747 POLARIS Natuurkunde licentie boekvervangend havo 3 01-08-2020 € 22,95


NATUURKUNDE VWO/GYMNASIUM 3

LEERBOEK ISBN 9789492862853 POLARIS Natuurkunde leeropdrachtenboek vwo/gymnasium 3  beschikbaar € 51,50
PRACTICUM ISBN 9789492862860 POLARIS Natuurkunde practicum werkbladenboek vwo/gymnasium 3 01-09-2020 € 7,95
LICENTIE ISBN 9789492862822 POLARIS Natuurkunde licentie aanvullend vwo/gymnasium 3 01-08-2020 € 6,95
LICENTIE ISBN 9789492862778 POLARIS Natuurkunde licentie boekvervangend vwo/gymnasium 3 01-08-2020 € 22,95

 

DOCENTLICENTIES VOOR DOCENTEN DIE DE LESMETHODE GEBRUIKEN

DOCENT ISBN 9789493113527 POLARIS Natuurkunde docentlicentie aanvullend + docentenmateriaal havo/vwo/gymnasium 3/4/5/6 01-08-2020 € 0,00
DOCENT ISBN 9789493113534 POLARIS Natuurkunde docentlicentie boekvervangend + docentenmateriaal havo/vwo/gymnasium 3/4/5/6 01-08-2020 € 0,00

Ontvang de Polaris nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons POLARIS team

Wilt u meer weten over POLARIS Natuurkunde of een informatief gesprek aanvragen? Ons team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.

Boom voortgezet onderwijs werkt nauw samen met:

Staal & Roeland educatieve uitgeverij
Drillster
DocentPlus