RTTI methode Docentplus

POLARIS is dé nieuwe RTTI-methode natuur- en scheikunde voor leerjaar 1 en 2 voor havo/vwo. Inhoud, organisatie, didactiek en vormgeving zijn afgestemd op dit niveau. Een overzichtelijke methode die niet alleen inhoudelijk zeer gedegen in elkaar zit, maar ook aandacht heeft voor twee belangrijke aspecten van de natuur- en scheikunde: de toepasbaarheid ervan én de absolute schoonheid van het vak. POLARIS heeft een zeer acceptabele verkoopprijs. Topkwaliteit voor een aantrekkelijke prijs! POLARIS sluit aan bij het onderwijs zoals dat op uw school wordt gegeven. U kunt aan de slag met boeken, u kunt volledig digitaal werken of u werkt met een combinatie van beide.

POLARIS havo/vwo | kenmerken

  • focus op de kern van het vak
  • aandacht voor relevantie en schoonheid
  • per paragraaf een PowerPoint om de les te verrijken en zelf vorm te geven
  • doelgerichte practica met 2 varianten
  • échte natuur- en scheikunde
  • de lesstof is leerdoel gestuurd + RTTI
  • inhoud, organisatie, didactiek en vormgeving afgestemd op havo/vwo
  • nieuw: nu ook een English edition!
Prijs per jaar

* prijs o.b.v. intern boekenfonds bij afschrijving over 4 jaar

PROBEER EEN GRATIS LES VAN POLARIS VOOR HAVO/VWO LJ 1-2 EN VRAAG EEN DEMOLICENTIE AAN

POLARIS HAVO/VWO | ENGLISH EDITION

POLARIS natuurkunde + scheikunde havo/vwo 1-2 is ook in een Engelstalige editie verkrijgbaar: POLARIS leeropdrachtenboek havo/vwo 1-2 physics & chemistry – English edition . Deze editie is gericht op tweetalig onderwijs (TTO) en volgt de Nederlandstalige editie volledig. Al het lesmateriaal wordt vertaald inclusief de digitale component. De digitale componenten worden gefaseerd vertaald. Er zijn geen werkboeken. Voor scholen die volledig digitaal willen werken is er uiteraard een boekvervangende licentie.

POLARIS HAVO/VWO | STRUCTUUR

POLARIS havo/vwo is zeer gestructureerd opgebouwd. Iedere paragraaf bestaat uit twee pagina’s theorie, twee pagina’s oefenen en twee pagina’s toepassen of ontdekken. Een belangrijk uitgangspunt is dat de leerdoelen nauwkeurig zijn gekoppeld aan de paragrafen en daarmee ook aan de lessen. Iedere paragraaf start met een leerdoel en eindigt met een leerdoelencheck op vier cognitieve niveaus (RTTI). Het verschil tussen de streams zit voornamelijk in de moeilijkheid en opbouw van de opdrachten en in de gekozen contexten. Bij elke paragraaf zijn één of twee practica beschikbaar die het leerdoel ondersteunen.

Een belangrijk uitgangspunt is dat de leerdoelen nauwkeurig zijn gekoppeld aan
de paragrafen en daarmee ook aan de lessen.

De behandelde theorie in de paragraaf staat ten dienste van het leerdoel. In de theorie worden de concepten op een kernachtige manier uitgelegd.

Bij elke paragraaf zijn één of twee practica beschikbaar die het leerdoel ondersteunen. Van bijna ieder practicum zijn er werkbladen in twee varianten, een inductieve en deductieve variant. Deze staan online, maar zijn ook in het practicum werkbladenboek beschikbaar.

Voordat POLARIS havo/vwo op de markt wordt gebracht, wordt de methode uitgebreid getest bij verschillende scholengemeenschappen. Op basis van deze praktijkervaring wordt POLARIS havo/vwo verder geperfectioneerd.

POLARIS HAVO/VWO | DIGITAAL AANBOD VOOR LEERLINGEN

Lesmethode Nederlands gymnasium | Bekijk nu KERN Nederlands

POLARIS havo/vwo voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod voor leerlingen. Er zijn twee verschillende licenties beschikbaar: de aanvullende licentie (voor gebruik naast het leeropdrachtenboek) en de boekvervangende licentie. In beide licenties zitten de uitlegvideo’s bij elke paragraaf en een ruim aanbod aan interactieve oefeningen met directe feedback. Al deze onderdelen zijn eenvoudig en intuïtief bedienbaar. Ze bieden de leerlingen de mogelijkheid om in eigen tempo en naar eigen behoefte met de stof aan de slag te gaan. De boekvervangende licentie bevat daarnaast ook nog het digitale leeropdrachtenboek.

Bij alle paragrafen van POLARIS havo/vwo is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo’s geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video’s, worden aangeboden in het docentenmateriaal, zodat u ze ook zelf kunt gebruiken en naar eigen voorkeur kunt aanpassen.

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden drills aangeboden. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen. Per paragraaf is er één drill beschikbaar om het lesdoel te toetsen.

POLARIS HAVO/VWO | DIGITAAL AANBOD VOOR DOCENTEN

POLARIS havo/vwo biedt gratis docentenmateriaal: per paragraaf een PowerPoint met uitleg van de kernbegrippen uit de paragraaf, uitwerkingen van de opdrachten, werkbladen bij de practica en per hoofdstuk twee RTTI gecertificeerde toetsen. De PowerPoints bevatten daarnaast animaties, formatieve toetsvragen en uitgewerkte opdrachten.

Docenten die werken met de lesmethode, kunnen een docentlicentie rechtstreeks bij de educatief adviseurs bestellen. De docentlicenties zijn gratis. U kiest voor een aanvullende docentlicentie als uw leerlingen de aanvullende licentie gebruiken. Of u kiest voor de boekvervangende docentlicentie als uw leerlingen met de boekvervangende licentie werken. De docentlicenties geven toegang tot het docentenmateriaal en het aanvullende of het boekvervangende digitale lesmateriaal.

POLARIS HAVO/VWO | AANBOD

U kunt werken met het leeropdrachtenboek, het practicumwerkbladenboek én de aanvullende licentie of werken met de boekvervangende licentie inclusief de digitale boeken. Met beide licenties krijgt u toegang tot de uitlegvideo’s en een ruim aanbod aan interactieve oefeningen met directe feedback. De licentie is geschikt voor praktisch alle devices.

 

HAVO/VWO LEERJAAR 1-2
LEERBOEK ISBN 9789492862402 POLARIS leeropdrachtenboek havo/vwo 1-2 beschikbaar € 51,50
PRACTICUM ISBN 9789492862419 POLARIS practicum werkbladenboek havo/vwo 1-2 beschikbaar € 7,95
LICENTIE ISBN 9789492862426 POLARIS licentie aanvullend havo/vwo (naast het leeropdrachtenboek) beschikbaar € 6,95
LICENTIE ISBN 9789492862327 POLARIS licentie boekvervangend havo/vwo (met digitale leeropdrachtenboek) beschikbaar € 22,95

 

HAVO/VWO LEERJAAR 1-2 – ENGLISH EDITION
LEERBOEK ISBN 9789493113619 POLARIS Leeropdrachtenboek havo/vwo 1-2 physics & chemistry – English edition  15-08-2020 € 52,95
LICENTIE ISBN 9789493113633 POLARIS licentie aanvullend havo/vwo 1-2 physics & chemistry – English edition (naast het leeropdrachtenboek) 01-08-2020 € 6,95
LICENTIE ISBN 9789493113640 POLARIS licentie boekvervangend havo/vwo 1-2 physics & chemistry – English edition (met digitale leeropdrachtenboek) 01-08-2020 € 22,95

 

DOCENTLICENTIES VOOR DOCENTEN DIE DE LESMETHODE GEBRUIKEN

DOCENT ISBN 9789493113183 POLARIS natuurkunde + scheikunde docentlicentie aanvullend vmbo-theoretisch/havo/vwo/gymnasium onderbouw beschikbaar € 0,00
DOCENT ISBN 9789493113190 POLARIS natuurkunde + scheikunde docentlicentie boekvervangend vmbo-theoretisch/havo/vwo/gymnasium onderbouw beschikbaar € 0,00

Ontvang de Polaris nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons POLARIS team

Wilt u meer weten over POLARIS havo/vwo of een informatief gesprek aanvragen? Ons team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.

Boom voortgezet onderwijs werkt nauw samen met:

Staal & Roeland educatieve uitgeverij
Drillster
DocentPlus