Nieuw is KERN Nederlands vmbo-theoretisch/havo! KERN Nederlands stemt de inhoud, organisatie en didactiek van het vak speciaal af op het onderwijsniveau in dakpanklassen vmbo-theoretisch/havo. Daardoor kunnen leerlingen makkelijker opstromen naar de havo en worden vmbo-theoretisch leerlingen net iets meer uitgedaagd. U kunt aan de slag met boeken, u kunt volledig digitaal werken of u werkt met een combinatie van beide.

KERN Nederlands vmbo-theoretisch/havo | KENMERKEN

  • focus op de kern van het vak
  • veel aandacht voor begrijpend lezen en woordenschat
  • lesorganisatie en leerdoelen als uitgangspunt
  • RTTI-oefenbladen voor meer maatwerk per leerling
  • grammatica vooral ten behoeve van spelling en schrijven
  • RTTI-gecertificeerde kernmethode
  • functionele opdrachten die zorgen voor succesbeleving én uitdaging
  • bewezen adaptieve leertechnologie
  • de lat ligt hoger bij KERN Nederlands, leerlingen bereiken een hoger niveau
  • topkwaliteit voor € 18,33 per leerling per jaar
Prijs per jaar

* prijs o.b.v. intern boekenfonds bij afschrijving over 4 jaar

KERN Nederlands vmbo-theoretisch/havo | STRUCTUUR

KERN Nederlands vmbo-theoretisch/havo heeft een vaste lesopbouw: een les is een les, met een kop en een staart. In elke les staat één leerdoel centraal. Elke vraag in de les is gefocust op dat leerdoel. Alle 84 lessen tellen twee pagina’s en hebben dezelfde structuur. Elke les besteedt aandacht aan een aantal ‘moeilijke woorden’ waarmee wordt geoefend. Dat zijn: schooltaalwoorden, abstracte woorden, functionele reguliere woorden en uitdrukkingen.

In elke les staat één leerdoel centraal. Leerdoel is leerlinggericht geformuleerd in één betekenisvolle regel.

U kunt op eenvoudige wijze differentiëren met behulp van adaptieve leertechnologie die werkt. De methode voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod. U kunt makkelijk differentiëren met RTTI. KERN Nederlands is een volledig RTTI-gecertificeerde methode. De vragen in het boek en in de toetsen zijn voorzien van een RTTI-codering. Dat zorgt voor een nauwgezette kwaliteitsborging van de vragen en opdrachten.

KERN Nederlands stemt de inhoud, organisatie en didactiek van het vak speciaal af op het onderwijsniveau in dakpanklassen vmbo-theoretisch/havo. Daardoor kunnen leerlingen makkelijker opstromen naar de havo en worden vmbo-theoretisch leerlingen net iets meer uitgedaagd.

KERN Nederlands vmbo-theoretisch/havo is een volledig RTTI-gecertificeerde methode. De vragen in het boek en in de toetsen zijn voorzien van een RTTI-codering. Dat zorgt voor een nauwgezette kwaliteitsborging van de vragen en opdrachten.

Wat zeggen gebruikers over KERN Nederlands?

KERN Nederlands vmbo-theoretisch/havo | DIGITAAL AANBOD VOOR LEERLINGEN

Lesmethode Nederlands gymnasium | Bekijk nu KERN Nederlands

KERN Nederlands vmbo-theoretisch/havo voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod voor leerlingen. Er zijn twee verschillende licenties beschikbaar: de aanvullende licentie (voor gebruik naast het leerboek) en de boekvervangende licentie. In beide licenties zitten de voorlezers, de uitlegvideo's en de adaptieve oefendrills bij Spelling & Grammatica en Woordenschat. Al deze onderdelen zijn eenvoudig en intuïtief bedienbaar. Ze bieden de leerlingen de mogelijkheid om in eigen tempo en naar eigen behoefte met de stof aan de slag te gaan. De boekvervangende licentie bevat daarnaast ook nog het digitale leerboek.

Alle langere bronteksten van KERN Nederlands vmbo-theoretisch/havo zijn ingesproken. Zwakke lezers en dyslectische leerlingen kunnen de teksten dus laten voorlezen. De Voorlezer heeft een instelbare lettergrootte, interlinie en achtergrondkleur.

Bij alle lessen in KERN Nederlands vmbo-theoretisch/havo is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo's geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video's, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal, zodat u ze ook zelf kunt gebruiken en naar eigen voorkeur kunt aanpassen.

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden drills aangeboden voor de training van woordenschat en spelling. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen.

KERN Nederlands vmbo-t/havo | DIGITAAL AANBOD VOOR DOCENTEN

KERN Nederlands vmbo-theoretisch/havo biedt gratis docentenmateriaal: presentaties per les, oefenbladen, antwoorden en toetsen.

Docenten die werken met de lesmethode, kunnen een docentlicentie rechtstreeks bij uw educatief adviseur bestellen. De docentlicenties zijn gratis. U kiest voor een aanvullende docentlicentie als uw leerlingen de aanvullende licentie gebruiken. Of u kiest voor de boekvervangende docentlicentie als uw leerlingen met de boekvervangende licentie werken. De docentlicenties geven toegang tot het docentenmateriaal en het aanvullende of het boekvervangende digitale lesmateriaal.

KERN Nederlands vmbo-theoretisch/havo | AANBOD

VMBO-THEORETISCH/HAVO ONDERBOUW

LEERBOEK ISBN 9789493113015 KERN Nederlands leerboek vmbo-theoretisch/havo 1 beschikbaar € 45,50
LEERBOEK ISBN 9789493113022 KERN Nederlands leerboek vmbo-theoretisch/havo 2 beschikbaar € 45,50
LICENTIE ISBN 9789493113077 KERN Nederlands licentie aanvullend vmbo-theoretisch/havo (naast het leerboek) beschikbaar € 6,95
LICENTIE ISBN 9789493113084 KERN Nederlands licentie boekvervangend vmbo-theoretisch/havo (met digitale leerboek) beschikbaar € 22,95

DOCENTLICENTIES VOOR DOCENTEN DIE DE LESMETHODE GEBRUIKEN

DOCENT ISBN 9789493113114 KERN Nederlands docentlicentie aanvullend vmbo-t/havo/vwo/gymnasium onder- en bovenbouw beschikbaar € 0,00
DOCENT ISBN 9789493113121 KERN Nederlands docentlicentie boekvervangend vmbo-t/havo/vwo/gymnasium onder- en bovenbouw beschikbaar € 0,00

Ontvang de KERN Nerderlands nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons KERN team

Wilt u meer weten over KERN Nederlands vmbo-theoretisch/havo of een presentatie aanvragen? Ons KERN team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.

Boom voortgezet onderwijs werkt nauw samen met:

Staal & Roeland educatieve uitgeverij
Drillster
DocentPlus