RTTI methode Docentplus

KERN Nederlands is de nieuwe RTTI-gecertificeerde methode Nederlands voor havo/vwo. De leerlingen worden opgeleid tot bewust bekwame taalgebruikers die op hun eigen taalgebruik kunnen reflecteren. De havo/vwo boeken zijn gericht op het functionele gebruik van taal op een hoog niveau, afgewisseld met inhoudelijke verdieping op communicatieverschijnselen. Er wordt meer aandacht besteed aan de afzonderlijke onderdelen van het vak en de indeling in jaardelen voorziet in een duidelijke opbouw van het kennisniveau. U kunt aan de slag met boeken, u kunt volledig digitaal werken of u werkt met een combinatie van beide.

KERN NEDERLANDS HAVO/VWO | KENMERKEN

  • focus op de kern van het vak
  • inhoudelijke verdieping op communicatie en taalverschijnselen
  • taalbeschouwende aanpak
  • aandacht voor woordenschat
  • gevarieerde en uitdagende opdrachten
  • een volledig RTTI-gecertificeerde methode
  • de lat ligt hoger bij KERN Nederlands, leerlingen bereiken een hoger niveau
  • bewezen adaptieve leertechnologie
  • werken met boeken, volledig digitaal of combi
  • topkwaliteit voor een acceptabele prijs
Prijs per jaar

* prijs o.b.v. intern boekenfonds bij afschrijving over 4 jaar

Probeer een gratis les KERN Nederlands voor havo/vwo en vraag een demolicentie aan

KERN NEDERLANDS HAVO/VWO | SCHOONHEID VAN HET VAK

Nederlands is een prachtig en belangrijk vak. KERN Nederlands zet in op de ontwikkeling van bewuste geletterdheid en voedt leerlingen op tot kritische denkers. In uitleg en opdrachten ligt veel nadruk op het verwerven van inzicht in taalverschijnselen, communicatie, cultuur, media en literatuur.

Lesmethode Nederlands havo en vwo | Bekijk nu KERN Nederlands

Leerdoelen zijn expliciet weergegeven en worden op verschillende manieren aangevlogen. Alle vragen en opdrachten zijn relevant en gericht op het doel.

U kunt op eenvoudige wijze differentiëren met behulp van adaptieve leertechnologie die werkt. De methode voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod. U kunt makkelijk differentiëren met RTTI. KERN Nederlands is een volledig RTTI-gecertificeerde methode. De vragen in het boek en in de toetsen zijn voorzien van een RTTI-codering. Dat zorgt voor een nauwgezette kwaliteitsborging van de vragen en opdrachten.

KERN Nederlands geeft meer inhoud aan het vak en biedt daarmee serieuze uitdaging aan de leerling. Vorm, inhoud en onderwijskundig concept hebben een meer beschouwend karakter dan andere methoden Nederlands.

KERN is een volledig RTTI-gecertificeerde methode. De vragen in het boek en in de toetsen zijn voorzien van een RTTI-codering. Dat zorgt voor een nauwgezette kwaliteitsborging van de vragen en opdrachten. De verhouding tussen de soorten vragen is gericht op de havo- en vwo-leerling.

Voordat KERN Nederlands havo/vwo op de markt werd gebracht, is de methode uitgebreid getest bij verschillende scholengemeenschappen. Op basis van deze praktijkervaring werd KERN Nederlands verder geperfectioneerd.

Wat zeggen gebruikers over KERN Nederlands havo/vwo?

KERN NEDERLANDS HAVO/VWO | DIGITAAL AANBOD VOOR LEERLINGEN

Lesmethode Nederlands gymnasium | Bekijk nu KERN Nederlands

KERN Nederlands havo/vwo voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod voor leerlingen. Er zijn twee verschillende licenties beschikbaar: de aanvullende licentie (voor gebruik naast het leerboek) en de boekvervangende licentie. In beide licenties zitten de uitlegvideo's en de adaptieve woordenschat- en spellingsdrills. Al deze onderdelen zijn eenvoudig en intuïtief bedienbaar. Ze bieden de leerlingen de mogelijkheid om in eigen tempo en naar eigen behoefte met de stof aan de slag te gaan. De boekvervangende licentie bevat daarnaast ook nog het digitale leerboek.

Bij alle lessen in KERN Nederlands havo/vwo is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo's geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video's, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal, zodat u ze ook zelf kunt gebruiken en naar eigen voorkeur kunt aanpassen.

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden drills aangeboden voor de training van woordenschat en spelling. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen.

KERN NEDERLANDS HAVO/VWO | DIGITAAL AANBOD VOOR DOCENTEN

KERN Nederlands havo/vwo biedt gratis docentenmateriaal: presentaties per les, differentiatiebladen, antwoorden, toetsen en taalwerkplaatsopdrachten.

Docenten die werken met de lesmethode, kunnen een docentlicentie rechtstreeks bij uw educatief adviseur bestellen. De docentlicenties zijn gratis. U kiest voor een aanvullende docentlicentie als uw leerlingen de aanvullende licentie gebruiken. Of u kiest voor de boekvervangende docentlicentie als uw leerlingen met de boekvervangende licentie werken. De docentlicenties geven toegang tot het docentenmateriaal en het aanvullende of het boekvervangende digitale lesmateriaal.

KERN NEDERLANDS HAVO/VWO | AANBOD

U kunt werken met de leerboeken én de aanvullende licentie of werken met de boekvervangende licentie inclusief de digitale leerboeken. Met beide licenties krijgt u toegang tot de uitlegvideo's en de drills. De licentie is geschikt voor praktisch alle devices.

HAVO/VWO ONDERBOUW

LEERBOEK ISBN 9789492862068 KERN Nederlands leerboek havo/vwo 1 beschikbaar € 45,50
LEERBOEK ISBN 9789492862075 KERN Nederlands leerboek havo/vwo 2 beschikbaar € 45,50
LEERBOEK ISBN 9789492862082 KERN Nederlands leerboek havo 3 beschikbaar € 45,50
LEERBOEK ISBN 9789492862242 KERN Nederlands leerboek vwo 3 beschikbaar € 45,50
LICENTIE ISBN 9789493113268 KERN Nederlands licentie aanvullend havo/vwo (naast het leerboek) beschikbaar € 6,95
LICENTIE ISBN 9789493113275 KERN Nederlands licentie boekvervangend havo/vwo (met digitale leerboek) beschikbaar € 22,95

VMBO-THEORETISCH/HAVO ONDERBOUW

LEERBOEK ISBN 9789493113015 KERN Nederlands leerboek vmbo-theoretisch/havo 1 beschikbaar € 45,50
LEERBOEK ISBN 9789493113022 KERN Nederlands leerboek vmbo-theoretisch/havo 2 verwacht jan. 2020 € 45,50
LICENTIE ISBN 9789493113077 KERN Nederlands licentie aanvullend vmbo-theoretisch/havo (naast het leerboek) beschikbaar € 6,95
LICENTIE ISBN 9789493113084 KERN Nederlands licentie boekvervangend vmbo-theoretisch/havo (met digitale leerboek) beschikbaar € 22,95

DOCENTLICENTIES VOOR DOCENTEN DIE DE LESMETHODE GEBRUIKEN

DOCENT ISBN 9789493113114 KERN Nederlands docentlicentie aanvullend vmbo-t/havo/vwo/gymnasium onder- en bovenbouw beschikbaar € 0,00
DOCENT ISBN 9789493113121 KERN Nederlands docentlicentie boekvervangend vmbo-t/havo/vwo/gymnasium onder- en bovenbouw beschikbaar € 0,00

Ontvang de KERN Nederlands nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons KERN team

Wilt u meer weten over KERN Nederlands havo/vwo of een presentatie aanvragen? Ons KERN team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.

Boom voortgezet onderwijs werkt nauw samen met:

Staal & Roeland educatieve uitgeverij
Drillster
DocentPlus