RTTI toetsen Docentplus

KERN Nederlands gymnasium/vwo+, de RTTI-gecertificeerde methode Nederlands speciaal gemaakt voor leerlingen gymnasium en vwo+, is een academische leerroute. KERN Nederlands geeft meer inhoud aan het vak en biedt daarmee serieuze uitdaging aan de leerling. Vorm, inhoud en onderwijskundig concept hebben een meer beschouwend en academisch karakter. Er is in de methode veel aandacht voor taalbeschouwing. De stof wordt aangeboden in zes cursussen: Leesvaardigheid, Grammatica, Fictie, Schrijfvaardigheid, Taalverzorging en Spreekvaardigheid. Hierdoor is er meer ruimte voor verdieping. KERN Nederlands neemt de gymnasiumleerling serieus. U kunt aan de slag met boeken, u kunt volledig digitaal werken of u werkt met een combinatie.

KERN NEDERLANDS GYMNASIUM/VWO+ | KENMERKEN

  • exclusief voor gymnasium/vwo+
  • taalbeschouwende aanpak
  • een volledig RTTI-gecertificeerde methode
  • één boek of licentie voor de hele onderbouw
  • meer dan 30% van de categorale gymnasia gebruikt nu KERN Nederlands
  • bewezen adaptieve leertechnologie
  • focus op de kern van het vak
  • topkwaliteit voor een acceptabele prijs
  • elke module begint met de Taalacademie
  • link met de Klassieken en de Moderne Vreemde Talen
Prijs per jaar

* prijs o.b.v. intern boekenfonds bij afschrijving over 4 jaar

Probeer een gratis les KERN Nederlands gymnasium/vwo+ en vraag een demolicentie aan

KERN NEDERLANDS GYMNASIUM/VWO+ | STRUCTUUR

KERN Nederlands is een ‘slanke’ kernmethode. Alle theorie voor de gehele onderbouw is compleet, compact en makkelijk terug te vinden. Leerdoelen zijn expliciet weergegeven en worden op verschillende manieren aangevlogen. Alle vragen en opdrachten zijn relevant en gericht op het doel. De methode biedt de gehele inhoud van het vak voor de onderbouw in één band. En zorgt daarmee voor een hoog niveau zonder dat het programma overladen is. KERN Nederlands geeft docenten keuze, optimale flexibiliteit in het gebruik en biedt leerlingen de mogelijkheid om terug en vooruit te kijken. In de methode staat taal centraal. Elke module begint met de Taalacademie, waarin diverse taalverschijnselen worden geïntroduceerd. De opdrachten bij deze Taalacademie zijn gericht op het beschouwen en analyseren van de aardigheden en eigenaardigheden van onze taal.

Lesmethode Nederlands gymnasium | Bekijk nu KERN Nederlands

KERN Nederlands geeft meer inhoud aan het vak en biedt daarmee serieuze uitdaging aan de leerling. Vorm, inhoud en onderwijskundig concept hebben een meer beschouwend en academisch karakter dan andere methoden Nederlands.

KERN Nederlands is een volledig RTTI-gecertificeerde methode. De vragen in het boek en in de toetsen zijn voorzien van een RTTI-codering. Dat zorgt voor een nauwgezette kwaliteitsborging van de vragen en opdrachten. De verhouding tussen de soorten vragen is gericht op de gymnasium- en vwo+-leerling.

Voordat KERN Nederlands op de markt is gebracht, is de methode grondig getest met meer dan 1.300 leerlingen op 16 categorale gymnasia en scholengemeenschappen. Inmiddels werken meer dan 30% van de categorale gymnasia met KERN Nederlands.

In de cursus grammatica legt KERN Nederlands een direct verband tussen wat er bij het vak Nederlands geleerd moet worden en bij Latijn, Grieks, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Engels. Er is altijd expliciete aandacht voor grammaticale begrippen, nomenclatuur en functieverschillen en -overeenkomsten in de grammatica van het Nederlands, de Klassieken en de Moderne Vreemde Talen.

De cursus Grammatica uit KERN Nederlands gymnasium/vwo+ is ook als los deel beschikbaar. De bijbehorende aanvullende digitale component en de boekvervangende licentie zijn ook beschikbaar.

Wat zeggen gebruikers over KERN Nederlands gymnasium/vwo+?

KERN NEDERLANDS GYMNASIUM/VWO+ | DIGITAAL AANBOD VOOR LEERLINGEN

Lesmethode Nederlands gymnasium | Bekijk nu KERN Nederlands

KERN Nederlands gymnasium/vwo+ voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod voor leerlingen. Er zijn twee verschillende licenties beschikbaar: de aanvullende licentie (voor gebruik naast het leerboek) en de boekvervangende licentie. In beide licenties zitten de uitlegvideo’s en de adaptieve oefendrills op het gebied van woordenschat en spelling. Al deze onderdelen zijn eenvoudig en intuïtief bedienbaar. Ze bieden de leerlingen de mogelijkheid om in eigen tempo en naar eigen behoefte met de stof aan de slag te gaan. De boekvervangende licentie bevat daarnaast ook nog het digitale leerboek.

Bij alle lessen in KERN Nederlands gymnasium/vwo+ is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo's geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video's, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal, zodat u ze ook zelf kunt gebruiken en naar eigen voorkeur kunt aanpassen.

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden drills aangeboden voor de training van woordenschat en spelling. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen.

KERN NEDERLANDS GYMNASIUM/VWO+ | DIGITAAL AANBOD VOOR DOCENTEN

KERN Nederlands gymnasium/vwo+ biedt gratis docentenmateriaal: presentaties per les, differentiatiebladen, antwoorden, toetsen en taalwerkplaatsopdrachten.

Docenten die werken met de lesmethode, kunnen een docentlicentie rechtstreeks bij uw educatief adviseur bestellen. De docentlicenties zijn gratis. U kiest voor een aanvullende docentlicentie als uw leerlingen de aanvullende licentie gebruiken. Of u kiest voor de boekvervangende docentlicentie als uw leerlingen met de boekvervangende licentie werken. De docentlicenties geven toegang tot het docentenmateriaal en het aanvullende of het boekvervangende digitale lesmateriaal.

KERN NEDERLANDS GYMNASIUM/VWO+ | AANBOD

U kunt werken met het leerboek én de aanvullende licentie of werken met de boekvervangende licentie inclusief het digitale leerboek. Met beide licenties krijgt u toegang tot de uitlegvideo's en de drills. De licentie is geschikt voor praktisch alle devices. De cursus Grammatica uit KERN Nederlands gymnasium/vwo+ is ook als los deel beschikbaar, inclusief digitale licenties.

 

ONDERBOUW

LEERBOEK ISBN 9789492000422 KERN Nederlands leerboek gymnasium/vwo+ 1-3  beschikbaar € 49,00
LICENTIE ISBN 9789493113282 KERN Nederlands licentie aanvullend gymnasium/vwo+ (naast het leerboek)  beschikbaar € 6,95
LICENTIE ISBN 9789493113299 KERN Nederlands licentie boekvervangend gymnasium/vwo+  beschikbaar € 22,95

 

LOSSE CURSUS

LEERBOEK ISBN 9789492000460 KERN Nederlands Grammatica gymnasium/vwo+ 1-3  beschikbaar € 17,95
LICENTIE ISBN 9789493113305 KERN Nederlands Grammatica licentie aanvullend gymnasium/vwo+ (naast het leerboek)  beschikbaar € 6,50
LICENTIE ISBN 9789493113312 KERN Nederlands Grammatica licentie boekvervangend gymnasium/vwo+  beschikbaar € 9,95

 

DOCENTLICENTIES VOOR DOCENTEN DIE DE LESMETHODE GEBRUIKEN

DOCENT ISBN 9789493113114 KERN Nederlands docentlicentie aanvullend vmbo-t/havo/vwo/gymnasium onder- en bovenbouw  beschikbaar € 0,00
DOCENT ISBN 9789493113121 KERN Nederlands docentlicentie boekvervangend vmbo-t/havo/vwo/gymnasium onder- en bovenbouw  beschikbaar € 0,00

Ontvang de KERN Nederlands nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons KERN team

Wilt u meer weten over KERN Nederlands gymnasium/vwo+ of een presentatie aanvragen? Ons KERN Nederlands team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.

Boom voortgezet onderwijs werkt nauw samen met:

Staal & Roeland educatieve uitgeverij
Drillster
DocentPlus