RTTI methode Docentplus

KERN Engels vmbo zorgt ervoor dat leerlingen de taal onmiddellijk kunnen toepassen in herkenbare situaties. Écht Engels, in échte situaties! KERN Engels richt zich volledig op de vaardigheden: wekelijks komen luisteren, spreken, lezen en schrijven aan de orde. Grammatica wordt impliciet aangeboden. U vindt dus geen grammaticale theorie en invuloefeningen in KERN Engels. Er is veel ruimte voor fictie en kennis van land en volk. Daarnaast is er aandacht voor sociale vaardigheden en interculturele competenties die belangrijk zijn voor de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen. KERN Engels vmbo sluit aan bij het onderwijs zoals dat op uw school wordt gegeven. U kunt aan de slag met boeken of u werkt met een combinatie van boeken en digitaal materiaal.

video KERN Engels

KERN Engels vmbo | kenmerken

  • focus op de kern van het vak Engels
  • inhoud, organisatie, didactiek en vormgeving afgestemd
  • alle leerstof voor één jaar bij elkaar
  • een volledig RTTI-gecertificeerde methode
  • grammatica wordt impliciet aangeboden
  • lezen, kijken/luisteren, spreken en schrijven staan centraal
  • topkwaliteit voor een aantrekkelijke prijs
  • motiveert de leerling met uitdaging en succes

vmbo-basis(kader) onderbouw

Prijs per jaar

vmbo-kgt en vmbo-t/havo onderbouw

Prijs per jaar

* prijs o.b.v. intern boekenfonds bij afschrijving over 4 jaar

Probeer een gratis les KERN Engels voor vmbo-basis(kader) en vraag de demolicentie aan

KERN Engels vmbo | structuur

Vmbo-basis(kader) leerlingen werken per leerjaar met twee invulbare leerwerkboeken. Bij vmbo-kgt en vmbo-theoretisch/havo werken leerlingen per leerjaar met één leerboek met opdrachten. De teksten, opdrachten en theorie staan overzichtelijk bij elkaar. Een lesweek bestaat uit drie lessen en wordt geopend met een introductiefilm. Een les in het boek is een les in de klas, met een kop en een staart. In elke les staat één leerdoel centraal. Alle vragen in de les zijn gericht op dat leerdoel. In de eerste les staan de vaardigheden kijken, luisteren en lezen centraal. In de tweede en derde les wordt de toepassing van de taal geoefend met spreken en schrijven. De lessen worden ondersteund met woordenschat, chunks en uitleg van grammatica (alleen bij vmbo-basis(kader)), uitspraak en andere taalverschijnselen. In iedere vierde lesweek wordt vervolgens aandacht besteed aan kennis van land en volk en fictie van Engelstalige landen. Bij vmbo-kgt zit een grammatica-bijlage in het Nederlands. Het leerboek bij vmbo-t/havo is volledig Engelstalig.

Iedere week opent met een introductiefilm waarin het thema van de week wordt geïntroduceerd in échte, herkenbare situaties.

In elke les wordt aan één concreet leerdoel gewerkt.
Het leerdoel is leerlinggericht geformuleerd in één betekenisvolle zin.

Compact, zo veel mogelijk puntsgewijs en met voorbeelden.

Oefeningen met afwisselende werkvormen, voorzien van RTTI-codering.

Check of het leerdoel is bereikt op alle RTTI-niveaus.

Wat zeggen gebruikers over KERN Engels vmbo?

KERN ENGELS VMBO | DIGITAAL AANBOD VOOR LEERLINGEN

Lesmethode Nederlands gymnasium | Bekijk nu KERN Nederlands

KERN Engels vmbo voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod voor leerlingen. Voor vmbo-basis(kader) is er één licentie beschikbaar: de aanvullende licentie (voor gebruik naast het leerwerkboek). Voor vmbo-kgt en vmbo-t/havo is de aanvullende licentie en de boekvervangende licentie beschikbaar. In de licenties zitten de introductiefilms, de uitlegvideo’s en de adaptieve oefendrills op het gebied van woordenschat, grammatica en spelling. Al deze onderdelen zijn eenvoudig en intuïtief bedienbaar. Ze bieden de leerlingen de mogelijkheid om in eigen tempo en naar eigen behoefte met de stof aan de slag te gaan. Bij de boekvervangende licentie bij vmbo-kgt en vmbo-t/havo zit ook nog het digitale leerboek, zodat u niet met het papieren boek hoeft te werken.

Een lesweek bestaat uit drie lessen en wordt geopend met een introductiefilm. Per onderwerp is er een film waarin het onderwerp wordt geïntroduceerd. Deze introductiefilms zijn speciaal gemaakt voor KERN Engels vmbo en sluiten volledig aan op de doelgroep.

Elke communicatieles heeft een uitlegvideo waarin de belangrijkste theorie wordt uitgelegd. Elke woordenlijst heeft een vocabulairevideo waarin de uitspraak van de woorden wordt voorgedaan. Deze uitlegvideo's geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video's, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal, zodat u ze ook zelf kunt gebruiken en naar eigen voorkeur kunt aanpassen.

De audiofragmenten voor de luisteropdrachten zijn eenvoudig te vinden bij de les. De teksten uit het boek zijn te beluisteren in de voorlees-applicatie. De Voorlezer heeft een instelbare lettergrootte, interlinie en achtergrondkleur. De woordenlijsten worden voorgelezen in de introductiefilms.

In het adaptieve oefenprogramma Drillster staan bij de receptieveles (kijken, luisteren en lezen) drills waarmee de woordenschat en de juiste schrijfwijze kan worden geoefend. Bij de productieveles (schrijven en spreken) worden de chunks geoefend en oefenen de leerlingen met gesprekszinnen. Bij relevante grammatica-onderdelen is een drill beschikbaar waarin de grammaticaregel op T1-niveau kan worden geoefend. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen.

Trailer

Lesmethode Engels voortgezet onderwijs | Bestel KERN Engels

Behind the scenes

Lesmethode Engels voortgezet onderwijs | Bestel KERN Engels

KERN ENGELS VMBO | DIGITAAL AANBOD VOOR DOCENTEN

KERN Engels vmbo biedt gratis docentenmateriaal: per les een PowerPoint met uitleg en extra voorbeelden, een differentiatieblad, antwoorden, docentenhandleiding, woordenlijsten en toetsen.

Docenten die werken met de lesmethode, kunnen een docentlicentie rechtstreeks bij de educatief adviseurs bestellen. De docentlicenties zijn gratis. U kiest voor een aanvullende docentlicentie als uw leerlingen de aanvullende licentie gebruiken. De docentlicenties geven toegang tot het docentenmateriaal en het aanvullende digitale lesmateriaal.

KERN ENGELS VMBO | AANBOD

KERN Engels vmbo-basis(kader) onderbouw

KERN Engels vmbo-basis(kader) biedt per leerjaar twee invulbare leerwerkboeken én de digitale licentie met de introductiefilms, de uitlegvideo’s, de voorlezers en de adaptieve oefendrills op het gebied van woordenschat, grammatica en spelling. De instructie is in het Nederlands. Het vocabulaireaanbod is zo’n 25 à 30 woorden per week.

 

01/05/20€ 10,95

LEERWERKBOEK ISBN 9789492862235 KERN Engels leerwerkboek vmbo-basis(kader) 1-A  beschikbaar € 10,95
LEERWERKBOEK ISBN 9789492862266 KERN Engels leerwerkboek vmbo-basis(kader) 1-B  beschikbaar € 10,95
LEERWERKBOEK ISBN 9789492862273 KERN Engels leerwerkboek vmbo-basis(kader) 2-A  beschikbaar € 10,95
LEERWERKBOEK ISBN 9789492862280 KERN Engels leerwerkboek vmbo-basis(kader) 2-B  beschikbaar € 10,95
LICENTIE ISBN 9789493113329 KERN Engels licentie aanvullend vmbo-basis(kader) (naast de leerwerkboeken) beschikbaar € 9,50

 

KERN Engels vmbo-kgt onderbouw

KERN Engels vmbo-kgt biedt per leerjaar één leerboek met opdrachten én de digitale licentie met de introductiefilms, de uitlegvideo’s, de voorlezers en de adaptieve oefendrills op het gebied van woordenschat, grammatica en spelling. Het leerboek is volledig Engelstalig. Het leerboek heeft een Nederlandse grammatica-bijlage. Het vocabulaireaanbod is zo’n 30-35 woorden per week.

 

LEERBOEK ISBN 9789492862662 KERN Engels leerboek vmbo-kgt 1  beschikbaar € 47,50
LEERBOEK ISBN 9789493113664 KERN Engels leerboek vmbo-kgt 2 01/11/2020 € 47,50
LICENTIE ISBN 9789492862679 KERN Engels licentie aanvullend vmbo-kgt (naast het leerboek) 01/08/2020 € 11,50
LICENTIE ISBN 9789492862952 KERN Engels licentie boekvervangend vmbo-kgt (boekvervangend) 01/08/2020 € 22,95

 

KERN Engels vmbo-theoretisch/havo onderbouw

KERN Engels vmbo-t/havo biedt per leerjaar één lesboek met opdrachten én de digitale licentie met de introductiefilms, de uitlegvideo’s, de voorlezers en de adaptieve oefendrills op het gebied van woordenschat, grammatica en spelling. Het leerboek is volledig Engelstalig. Het vocabulaireaanbod is zo’n 35-40 woorden per week en de nadruk ligt op T1 en T2-opdrachten.

 

LEERBOEK ISBN 9789492862907 KERN Engels leerboek vmbo-theoretisch/havo 1 beschikbaar € 47,50
LICENTIE ISBN 9789492862686 KERN Engels licentie aanvullend vmbo-theoretisch/havo (naast het leerboek) 01-08-2020 € 11,50
LICENTIE ISBN 9789492862969 KERN Engels licentie boekvervangend vmbo-theoretisch/havo (met digitale leerboek) 01-08-2020 € 22,95

 

DOCENTLICENTIES VOOR DOCENTEN DIE DE LESMETHODE GEBRUIKEN

DOCENT ISBN 9789493113138 KERN Engels docentlicentie aanvullend vmbo beschikbaar € 0,00

Ontvang de KERN Engels vmbo nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons KERN team

Wilt u meer weten over KERN Engels vmbo-basis(kader), KERN Engels vmbo-kgt, KERN Engels vmbo-t/havo of een informatief gesprek aanvragen? Ons KERN Engels team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.

Herre van Brug

Herre van Brug

Uitgever KERN Engels
Mathilde Engelsma

Mathilde Engelsma

Projectleider KERN Engels
Angela van Raak

Angela van Raak

Educatief adviseur regio Zuid
Alice Fahner

Alice Fahner

Educatief adviseur regio Midden
Kathrin Varbelow

Kathrin Varbelow

Educatief adviseur
Kristy Kuik

Kristy Kuik

Educatief adviseur regio Noord
Claudia Pullen

Claudia Pullen

Projectleider KERN Engels

Boom voortgezet onderwijs werkt nauw samen met:

Staal & Roeland educatieve uitgeverij
Drillster
DocentPlus