RTTI methode Docentplus

KERN Engels havo/vwo is een nieuwe overzichtelijke RTTI-gecertificeerde lesmethode Engels die ervoor zorgt dat leerlingen de taal onmiddellijk kunnen toepassen in herkenbare situaties. Écht Engels in échte situaties. KERN Engels richt zich volledig op de vaardigheden: wekelijks komen luisteren, spreken, lezen en schrijven aan de orde. Daarnaast is er veel ruimte voor fictie en kennis van land en volk. Naast de directe toepasbaarheid en bruikbaarheid van het Engels zorgt de methode voor de aanleg van een gedegen basiskennis. En er is aandacht voor sociale vaardigheden en interculturele competenties die belangrijk zijn voor de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen. KERN Engels sluit aan bij het onderwijs zoals dat op uw school wordt gegeven. U kunt aan de slag met boeken, u kunt volledig digitaal werken of u werkt met een combinatie van beide.

video KERN Engels

KERN Engels havo/vwo | kenmerken

  • focus op de kern van het vak Engels
  • inhoud, organisatie, didactiek en vormgeving afgestemd op havo/vwo
  • een volledig RTTI-gecertificeerde methode
  • alle leerstof voor één jaar bij elkaar
  • motiveert de leerling met uitdaging en succes
  • lezen, kijken/luisteren, spreken en schrijven staan centraal
  • topkwaliteit voor een acceptabele prijs
  • KERN Engels vmbo-t/havo in voorjaar 2020
Prijs per jaar

* prijs o.b.v. intern boekenfonds bij afschrijving over 4 jaar

Probeer een gratis les KERN Engels voor havo/vwo en vraag een demolicentie aan

KERN Engels havo/vwo | structuur

KERN Engels motiveert de leerling met voldoende uitdaging en succesbelevingen. Dat kan alleen met leerstof die voor de leerling behapbaar en uitvoerbaar is. Daarom maakt KERN scherpe keuzes. Havo/vwo-leerlingen werken met een tekstboek en een schrift. De teksten, opdrachten en theorie staan overzichtelijk bij elkaar. Een lesweek bestaat uit drie lessen en wordt geopend met een introductiefilm. Een les in het boek is een les in de klas, met een kop en een staart. In elke les wordt aan één leerdoel gewerkt. Alle vragen in de les zijn gericht op dat leerdoel. In de eerste les staan de vaardigheden kijken, luisteren en lezen centraal. In de tweede en derde les wordt de toepassing van de taal geoefend met spreken en schrijven. De lessen worden ondersteund met woordenschat, chunks en uitleg van grammatica, uitspraak en andere taalverschijnselen. Na een serie van drie van zulke lesweken volgt een vierde lesweek met fictiefragmenten en een cultureel onderwerp.

Lesmethode Engels voortgezet onderwijs | Bestel KERN Engels havo vwo

Iedere week opent met een introductiefilm waarin het thema van de week wordt geïntroduceerd in échte, herkenbare situaties. Per onderwerp is er een film waarin het onderwerp wordt geïntroduceerd.

In elke les wordt aan één concreet leerdoel gewerkt.
Het leerdoel is leerlinggericht geformuleerd in één betekenisvolle zin.

Compact, zo veel mogelijk puntsgewijs en met voorbeelden.

Oefeningen met afwisselende werkvormen, voorzien van RTTI-codering.

Check of het leerdoel is bereikt op alle RTTI-niveaus.

Wat zeggen gebruikers over KERN Engels havo/vwo?

KERN ENGELS HAVO/VWO | DIGITAAL AANBOD VOOR LEERLINGEN

Lesmethode Nederlands gymnasium | Bekijk nu KERN Nederlands

KERN Engels havo/vwo voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod voor leerlingen. Er zijn twee verschillende licenties beschikbaar: de aanvullende licentie (voor gebruik naast het leerboek) en de boekvervangende licentie. In beide licenties zitten de introductiefilms, de uitlegvideo’s en de adaptieve oefendrills op het gebied van woordenschat, grammatica en spelling. Al deze onderdelen zijn eenvoudig en intuïtief bedienbaar. Ze bieden de leerlingen de mogelijkheid om in eigen tempo en naar eigen behoefte met de stof aan de slag te gaan. De boekvervangende licentie bevat daarnaast ook nog het digitale leerboek.

Een lesweek bestaat uit drie lessen en wordt geopend met een introductiefilm. Per onderwerp is er een film waarin het onderwerp wordt geïntroduceerd. Deze introductiefilms zijn speciaal gemaakt voor KERN Engels havo/vwo en sluiten volledig aan op de doelgroep.

Bij de lessen van KERN Engels havo/vwo is een korte uitlegvideo beschikbaar. Elke communicatieles heeft een uitlegvideo waarin de belangrijkste theorie wordt uitgelegd. Elke woordenlijst heeft een vocabulairevideo waarin de uitspraak van de woorden wordt voorgedaan. Deze uitlegvideo's geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video's, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal, zodat u ze ook zelf kunt gebruiken en naar eigen voorkeur kunt aanpassen.

De bronteksten van KERN Engels havo/vwo zijn ingesproken in de Voorlezer. De audiofragmenten voor de luisteropdrachten zijn eenvoudig te vinden bij de les. De teksten uit het boek zijn te beluisteren in de voorlees-applicatie. De Voorlezer heeft een instelbare lettergrootte, interlinie en achtergrondkleur. De woordenlijsten worden voorgelezen in de introductiefilms.

In het adaptieve oefenprogramma Drillster staan bij de receptieveles (kijken, luisteren en lezen) drills waarmee de woordenschat en de juiste schrijfwijze kan worden geoefend. Bij de productieveles (schrijven en spreken) worden de chunks geoefend en oefenen de leerlingen met gesprekszinnen. Bij relevante grammatica-onderdelen is een drill beschikbaar waarin de grammaticaregel op T1-niveau kan worden geoefend. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen.

Trailer

Lesmethode Engels voortgezet onderwijs | Bestel KERN Engels

Behind the scenes

Lesmethode Engels voortgezet onderwijs | Bestel KERN Engels

KERN ENGELS HAVO/VWO | DIGITAAL AANBOD VOOR DOCENTEN

KERN Engels havo/vwo biedt gratis docentenmateriaal: per les een PowerPoint met uitleg en extra voorbeelden, een differentiatieblad, antwoorden, docentenhandleiding, woordenlijsten en toetsen.

Docenten die werken met de lesmethode, kunnen een docentlicentie rechtstreeks bij de educatief adviseurs bestellen. De docentlicenties zijn gratis. U kiest voor een aanvullende docentlicentie als uw leerlingen de aanvullende licentie gebruiken. Of u kiest voor de boekvervangende docentlicentie als uw leerlingen met de boekvervangende licentie werken. De docentlicenties geven toegang tot het docentenmateriaal en het aanvullende of het boekvervangende digitale lesmateriaal.

KERN ENGELS HAVO/VWO | AANBOD

KERN Engels biedt per leerjaar één lesboek met opdrachten én de digitale licentie met de introductiefilms, de uitlegvideo’s, de voorlezers en de adaptieve oefendrills op het gebied van woordenschat, grammatica en spelling. De leerboeken zijn volledig Engelstalig.

 

VMBO-THEORETISCH/HAVO ONDERBOUW

LEERBOEK ISBN 9789492862907 KERN Engels leerboek vmbo-theoretisch/havo 1 beschikbaar € 47,50
LICENTIE ISBN 9789492862686 KERN Engels licentie aanvullend vmbo-theoretisch/havo (naast het leerboek) 01-08-2020 € 11,50
LICENTIE ISBN 9789492862969 KERN Engels licentie boekvervangend vmbo-theoretisch/havo (met digitale leerboek) 01-08-2020 € 22,95

 

HAVO/VWO ONDERBOUW

LEERBOEK ISBN 9789492862204 KERN Engels leerboek havo/vwo 1  beschikbaar € 47,50
LEERBOEK ISBN 9789492862259 KERN Engels leerboek havo/vwo 2 beschikbaar € 47,50
LICENTIE ISBN 9789493113336 KERN Engels licentie aanvullend havo/vwo (naast het leerboek) beschikbaar € 11,50
LICENTIE ISBN 9789493113343 KERN Engels licentie boekvervangend havo/vwo (met digitale leerboek) beschikbaar € 22,95

 

DOCENTLICENTIES VOOR DOCENTEN DIE DE LESMETHODE GEBRUIKEN

DOCENT ISBN 9789493113145 KERN Engels docentlicentie aanvullend havo/vwo onderbouw beschikbaar € 0,00
DOCENT ISBN 9789493113152 KERN Engels docentlicentie boekvervangend havo/vwo onderbouw beschikbaar € 0,00

Ontvang de KERN Engels nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons KERN team

Wilt u meer weten over KERN Engels havo/vwo of een informatief gesprek aanvragen? Ons KERN Engels team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.

Herre van Brug

Herre van Brug

Uitgever KERN Engels
Mathilde Engelsma

Mathilde Engelsma

Projectleider KERN Engels
Angela van Raak

Angela van Raak

Educatief adviseur regio Zuid
Alice Fahner

Alice Fahner

Educatief adviseur regio Midden
Kathrin Varbelow

Kathrin Varbelow

Educatief adviseur
Kristy Kuik

Kristy Kuik

Educatief adviseur regio Noord
Claudia Pullen

Claudia Pullen

Projectleider KERN Engels

Boom voortgezet onderwijs werkt nauw samen met:

Staal & Roeland educatieve uitgeverij
Drillster
DocentPlus